Beïnvloeding.nl

Logische niveaus lopen

In deze oefening onderzoek je jouw congruentie en de invulling van jouw leven met behulp van de logische niveaus. Je kunt deze oefening zelfstandig doen zonder hulp door naar de onderstaande geluidsopname te luisteren. Eerst geef ik je een korte uitleg hoe je het meeste profijt haalt uit deze oefening.

Instructie

  1. Lees eerst hoofdstuk I.3 van het boek over logische niveaus zodat je weet hoe het model in elkaar zit;
  2. Maak dan kaarten door op A4-papier de naam van ieder niveau te schrijven. Je krijgt dan zes A4’s met de woorden: omgeving, gedrag, vaardigheden, waarden/overtuigingen, identiteit en missie.
  3. Leg deze kaarten op de grond (op een fijne ruime plek) in de juiste volgorde met een kleine stap tussenruimte. Voel goed aan in welke richting ze het beste liggen.
  4. Pak een notitieboekje en een pen en leg ze klaar om later te gebruiken.
  5. Zorg dat je een kwartier de ruimte hebt om ongestoord de oefening te kunnen doen.
  6. De oefening leidt jou vanaf je huidige werkomgeving via het gedrag wat je nu laat zien op je werk door tot bovenin de logische niveaus (missie, spiritualiteit). Van daaruit keer je om en doorloop je de stappen in de omgekeerde volgorde. Deze terugweg is vaak anders dan de heenweg.
  7. Als je klaar bent met de oefening schrijf je in jouw notitieboekje op wat je opviel aan de heen- en terugweg en wat er verschillend was per stap. Het zou mooi zijn als je daarna een stuk kan wandelen om het effect van de inzichten door te laten klinken in je lichaam.
  8. Als je straks naar het geluidsfragment luistert, laat je je meenemen door mijn stem. Weet dat het voor jou soms te snel of te langzaam kan gaan. En dat sommige vragen of uitspraken niet van toepassing zijn voor jou. Laat het dan gewoon langs waaien en volg je eigen gedachtestroom. Succes!

Start

Audio-oefening: Logische niveaus
NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel