Beïnvloeding.nl

Ombuigen van knelpunt met Ton

Tijdens de werkconferentie over beïnvloeden en de boeklancering op 17 april 2024 heeft Bart Verhaagen een demonstratie gegeven van de vormen van beïnvloeden uit het Beïnvloedingskompas. Een vrijwilliger uit de zaal, Ton, kwam op het podium en legde zijn knelpunt voor.

Het doel van het gesprek was om een groot aantal vormen uit het kompas te laten zien. Om het knelpunt van Ton vanuit verschillende perspectieven te belichten en te kijken of de belemmerende overtuigingen wat verruimd konden worden. Het was ook bedoeld om samen met de 100 deelnemers aan de workshop te onderzoeken welke vormen van beïnvloeden zichtbaar waren.

Het gesprek duurde ruim 12 minuten waarvan er in het onderstaande filmpje 9 minuten getoond worden. In de video zijn teksten met uitleg en commentaar geplakt zodat je beter kunt volgen wat er gebeurt. (Op sommige momenten waren er geen scherpe beelden voorradig, waarvoor onze excuses.) Onder de video vind je een reactie van Ton, een paar dagen na het gesprek.

Reactie Ton, kijk hier.

“Door het kader ruimer te nemen, kon ik met een nieuw inzicht kijken naar iets waar ik een oordeel (overtuiging) over had. Ik had natuurlijk mijn doorlooptijd te optimistisch ingeschat. Mijn deadline was onrealistisch.
En ik ben me weer (wat meer) bewust geworden dat ik de chaos en de vrijheid, waar ik creatief in ben, op zijn tijd zal moeten begrenzen. Dat er meer een balans en structuur in komt.
Tenslotte wil ik me meer afvragen ‘met wie’ ik het ga doen. Af en toe heb je een stok achter de deur nodig.”

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel