Beïnvloeding.nl

Richting van het verhaal

In dit artikel lees je over verhalen en hun effect. Het is goed om je bewust te zijn van de richting die het verhaal opstuurt.

Ik herinner me een verjaardag, een aantal jaren geleden. Ik ontmoette mijn vader en toen hij vroeg hoe het ging, vertelde ik dat ik last had gehad van migraine. Hij zei dat je daar erg mee op moest passen en dat ik niet zo hard moest werken. Hij vertelde dat een goede collega van hem ook zoveel werkte en dat hij in de ziektewet terecht was gekomen. Het was zelfs zo erg met hem afgelopen, dat hij niet meer kon werken!

Er zijn een aantal suggesties die mijn vader (onbewust) aan me meegaf:

  • Dat hij zich zorgen maakte;
  • Dat hij vond dat ik te hard werkte;
  • Dat als je zo hard werkt, je migraine kunt krijgen;
  • En dat migraine heel gevaarlijk is.

Ik geloof niet dat het goed voor migraine is als je je er nog extra zorgen over gaat maken. Dus je kunt beter een andere richting inslaan. Hier twee mogelijke anekdotes:

  • “Migraine is vervelend, dat heb ik soms ook. Bij mij is het altijd een signaal dat ik wat meer mag letten op waar ik mee bezig ben. De migraine komt naar boven als ik teveel dingen doe die helemaal niet bij me passen. Als ik dan even rust neem, reflecteer en mijn activiteiten aanpas, verdwijnt de migraine. Heb jij dat wel eens onderzocht?”
  • “Ik hoorde laatst van een vriendin dat zij helemaal geen last meer had van migraine terwijl ze daar vroeger soms dagen door uit de roulatie was. Ze was in behandeling gegaan bij een ayurvedische genezer die haar vertelde dat veel ziektes voortkomen uit een eetpatroon dat niet in lijn is met iemands specifieke constitutie. Zij hebben veel dingen uitgezocht samen en kwamen erachter dat zij echt geen tomaten, paprika en aubergine moest eten. Toen ze haar eetpatroon had aangepast, verdween de migraine!”

Let op in welke richting je iemand stuurt als je een verhaal vertelt!

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel