Beïnvloeding.nl

Beïnvloedings-intensive

Deze 5-daagse training is toegankelijk voor mensen die de workshop van het Beïnvloedingskompas hebben gevolgd en hebben ervaren dat er een enorme kracht te ontwikkelen is door gedrag te beïnvloeden via de overtuigingen. Het bewustzijn dat je overtuigingen naar boven kunt halen tijdens een gesprek en dat je ter plekke kunt zorgen dat een belemmering ombuigt en zelfs oplost. Dat de aanvankelijke weerstand kan veranderen in coöperatief gedrag en commitment voor de gekozen richting. Dit doen we door aan de slag te gaan met de 12 vormen van beïnvloeding van het Perspectief Principe.

Je hebt het boek gelezen en wilt de volle breedte van beïnvloeding in kunnen zetten in de praktijk. Overal, gewoon tijdens gesprekken en besprekingen. Vanuit de kern van overtuigingen beïnvloeden en verbreden van jouw beïnvloedingsprofiel. Meesterschap over relationele, structurele, subliminale en machtsbeïnvloeding. Gedragsflexibiliteit opbouwen en schakelen tussen stijlen tijdens gesprekken. Een gericht kader zetten waardoor mensen meegaan in jouw aanpak.

Deze intensieve 5 daagse workshop is zeer geschikt voor jou als je :

  • Een professionals bent die een stap willen maken in je loopbaan en snapt dat je daarvoor nog effectiever hebt te worden in het beïnvloeden;
  • Merkt dat je vast blijft zitten in lastige patronen met andere mensen en dat je niet weet hoe je die kunt doorbreken
  • Je toolbox wilt uitbreiden om flexibeler te worden in je palet aan gedragsmogelijkheden en softskills
  • In je beïnvloedingsprofiel terugkrijgt dat je een aantal vormen van beïnvloeden nauwelijks gebruikt en dat je wilt onderzoeken wat het je oplevert als je deze vormen ook tot je beschikking hebt.

Overzicht programma van de Beinvloedings Intensive:


Trainingsdagen

Dag 1

Op deze eerste dag starten we met de drie vormen van relationele beïnvloeding. We vormen ontwikkelingsgroepen en duiken in het maken van verbinding. Op welke manieren kun je een goed gesprek opbouwen met mensen die je niet kent en die je misschien niet liggen? Welke technieken zijn er om snel de diepte in te kunnen gaan? We oefenen met wisselende partners en onderzoeken ook wat het effect is van patrooninterruptie.

Het overtuiging interview bouwen we verder uit en specificeren de belemmerende overtuigingen. We gaan in de schoenen staan van een business partner waar we een lastige issue mee hebben en halen de belemmering en de motivatie naar boven. In een speeddate setting leer je om snel te horen vanuit welke intentie iemand handelt. In korte gesprekken passen we de beïnvloeding met andere woorden toe en zorgen we voor een andere definitie van de situatie die ruimte geeft naar het doel.

Dag 2 

Vanaf dag 2 t/m 4 gaan we aan de slag met drie vormen van beïnvloeding, uit iedere hoofdgroep één. Op deze manier krijgen we veel dynamiek en afwisseling in het programma. Op dag 2 richten we ons op de logica beïnvloeding, de yes-set en het gebruik van grafieken en onderzoek. We werken met rollenspellen om de dominantie en het circumplex van Kiesler in actie te zien en onze machtsbronnen in te zetten. We sluiten af met storytelling en de manier om het bewuste brein te omzeilen door het verpakken van een boodschap. In de avond integreren we de 6 vormen van beïnvloeding die we tot dan toe hebben behandeld en werken we met spellen en quizzen.

Dag 3

Op dag drie oefenen we met het sturen naar een andere betekenis door in te zoomen op een andere uitkomst of het benadrukken van de consequentie van een belemmering. We spelen met metaforen om losser en creatiever te worden en de kracht van een analogie in te zetten in gesprekken. Verder duiken we in de stilte van het ruimte geven, het volgen. Door rollenspellen leren we om de ander uit te nodigen om uit de passiviteit te stappen. We integreren de negen perspectieven die we tot dan toe hebben behandeld en ervaren hoeveel mogelijkheden we al hebben opgebouwd. In de avond nemen we de tijd om ruimte te maken in onze eigen belemmerende patronen. Door zo diepgaand te werken met beïnvloedingstechnieken komen er in deze dagen veel intrinsieke blokkades naar boven die vragen om verlichting.

Dag 4

Het vergroten van het kader staat op dag 4 op het programma. Dit is een hele krachtige structurele beïnvloedingsstijl waarvan we allerlei soorten beoefenen. Gerichte rollenspellen met observatoren geven steeds meer verdieping. Door een krachtenveld analyse bepalen we onze tactiek voor de beïnvloeding in grotere verbanden en aansluitend werken we met de beïnvloeding via het lichaam. We passen neuromarketing technieken toe en leren over het sturen met de embedded commands. In de avond besteden we tijd aan de wisseling van perspectief in gesprekken. Nu we alle 12 de vormen van beïnvloeding hebben behandeld, kunnen we nog vaardiger worden in het toepassen van gedragsflexibiliteit. Dit doen we met het draaiende Perspectief Principe Kompas. Met spellen en quizzen houden we het spannend en met de Dancing Score tonen we ons pad naar verruiming.

Dag 5

Nu dat we zoveel vormen hebben toegevoegd aan ons palet gaan we dit toepassen in de start van een meeting. Het zetten van een kader oefenen we zodanig dat we alle vormen van beïnvloeding inzetten.  We stappen in een gerichte werkvorm van het perfectioneren van de lastigste technieken en sluiten af met certificatie en prijzen. In de middag nemen we afscheid en sluiten we deze fantastische week af.


Voorbereiding

Voorafgaand aan de Influence Intensive lees je het boek goed door en krijg je inzicht in je beïnvloedingsprofiel door het maken van de scan. Je verdiept je in je voorkeuren van de test van metaprogramma’s zodat we daarmee aan de slag kunnen. Want hiermee kun je makkelijker begrijpen met welke mensen je een lastiger gesprek opbouwt. Ter voorbereiding krijg je een vragenlijst om aan te geven wat je specifiek wilt leren zodat we daar in de training rekening mee kunnen houden.

Effect op de lange termijn

Door deze intensive heb je een enorme uitbreiding van je vaardigheden gekregen. Je merkt dat je flexibeler bent in je reactie op lastige situaties. Je snapt goed wat er om je heen gebeurt en kan daar je plek in nemen. De kunst van het ombuigen van overtuigingen beperkt zich niet alleen tot het beïnvloeden van anderen. Je hebt ook zicht gekregen op je eigen knelpunten en weet beter hoe je daar ruimte in kunt maken.


Praktische informatie

Locatie

De Ruimte retraite wordt gehouden in het Oosten van Nederland op een plek met veel natuur. De exacte locatie wordt ruim van tevoren doorgegeven.

Duur

Vijf aansluitende dagen waarop we werken van 9.00 – 20.00 uur.

Investering

€ 3240,- training€ 464,- arrangementskosten€ 369,- 4 overnachtingen
bedragen excl. Btw


Komende edities

Zodra de volgende editie is ingepland, wordt deze hier weergegeven. Blijf op de hoogte en hoor als eerste wanneer de volgende editie wordt ingepland.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel