Beïnvloeding.nl

Het Perspectief Principe

Beïnvloedingstechnieken, therapeutische procedures en managementmodellen werken niet omdat ze waar zijn. Ze zijn effectief omdat ze de werkelijkheid vanuit een ander perspectief laten zien en zo iemands beperkende overtuigingen kunnen helpen oplossen. Toch wordt elk wetenschappelijk onderzoek, standpunt en ontdekking gepresenteerd als de waarheid, en daar is een goede reden voor. Om onze oude overtuigingen te verruimen, hebben we een nieuw anker nodig, een plausibel verhaal. Want het oude fundament is stevig geworteld in onze Facebook bubbel, onze sociale omgeving met gelijkgestemden en de werking van onze hersenen met confirmation bias.

In het boek ‘Het Perspectief Principe’ vind je een nieuwe waarheid: dat je elk obstakel kunt transformeren als je begrijpt wat de onderliggende overtuiging is en vervolgens andere perspectieven aanbiedt. Om steeds flexibeler te worden in het gebruik van andere benaderingen, biedt het boek een overzicht van 12 vormen van beïnvloeding. Voor het ombuigen van andermans weerstand en het verruimen van je eigen blokkades. Het biedt een kader waarin alle theorieën, modellen en wetenschappelijke trends passen. Dit geeft je inzicht in je huidige beïnvloedingsstrategieën en de benaderingen die je kunt ontwikkelen om nog effectiever te worden.

Dit is een baanbrekend inzicht in deze tijd van polarisatie en manipulatie, een tijd waarin partijen strijden om hun gelijk te halen en elkaar bestoken met hun eigen waarheden. Het boek nodigt je uit om jezelf open te stellen en deze verdeeldheid te overstijgen.

Over de auteur

Geboren in Nederland in een gezond gezin met academisch geschoolde ouders, raakte ik al op jonge leeftijd geïnteresseerd in psychologie en filosofie. Toch koos ik voor een studie werktuigbouwkunde omdat daar een goede arbeidsmarkt voor was. In mijn eerste baan als ingenieur leerde ik de dynamiek van verkoop, projectmanagement en onderhandelen. Na drie jaar werd ik manager van een grote controleafdeling en de kwaliteitsafdeling van een fijnmechanisch bedrijf. Ik maakte kennis met leiderschap en alle gevaren die daarbij komen kijken. Toen er een Total Quality Management programma werd uitgerold vanuit het hoofdkantoor van het grote concern waartoe we behoorden, stapte ik in als interne consultant. Van daaruit kwam ik voor groepen te staan en wist ik dat dit mijn pad was. Ik werkte zeven jaar bij een trainingsbureau en startte mijn eigen bedrijf, De Crux, in 2007. Ik geef trainingen, coach teamconflicten en ben hoofdtrainer bij het opleidingsinstituut De Baak.

De afgelopen zes jaar ben ik bezig geweest met het schrijven van dit boek. Ondertussen heb ik bij de trainingsgroepen van de Baak de nieuwste en innovatieve technieken ingezet om steeds effectiever te worden in het trainen van professionals op de gebieden van persoonlijke effectiviteit en beïnvloeden. Door deze voortdurende wisselwerking tussen theorie, schrijven, toepassing in mijn eigen leven en afstemming op de doelgroep van bewuste professionals is dit boek tot stand gekomen. Ik nodig je uit om zelf een stap te maken in je ontwikkeling!

Kom naar het PP Fundament!

Laagdrempelige, dynamische workshop waarin je het fundament legt van een groot beïnvloedingspalet. Leer over het Perspectief Principe en dring door tot de kern van het gedrag van mensen. Inzicht in de bouwstenen van weerstand en ruimte. Kennismaken met de nieuwe stroming van het Perspectief Principe. Opstap naar de Intensives. Kostprijs workshop op basis van bijdrage in organisatiekosten.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel