Beïnvloeding.nl

PP Fundament

Gedrag is echt te sturen via de overtuigingen die erachter liggen. In deze effectieve workshop van een dag leer je het Perspectief Principe kennen en ervaar je hoe snel je inzicht krijgt in de bron van ons gedrag. Een goed gesprek voeren met allerlei soorten mensen, ook met mensen die je eigenlijk niet zo goed liggen. Rapport maken en flexibel worden in het volgen van de stijl van de ander. Het oefenen van het boven tafel krijgen van de kernovertuigingen van een gesprekspartner zonder je te verliezen in de inhoud van het gesprek. Verhelderen van de structuur van de belangrijkste overtuigingen zodat je een solide basis hebt voor de beïnvloeding van jezelf en anderen. Inzicht krijgen in de kracht van de 12 Perspectieven en de vier hoofdgroepen. Ervaren hoe dit toe te passen is bij het beïnvloeden van anderen en het verlichten van je eigen beperkingen.

Deze workshop is erg geschikt voor jou als je:

  • Ervaart dat je ontwikkeling stilstaat en dat je echt toe bent aan een nieuwe stap
  • Wilt werken aan het uitbreiden van je soft skills en je gedragsrepertoire wilt uitbouwen
  • Onder de knie wilt krijgen hoe je de overtuigingen van iemand opspoort
  • Meer wilt weten over het Perspectief Principe;
  • Wilt kijken of je het pad van het PP verder wilt bewandelen naar de Intensives
  • Door wilt gaan naar de PPII of de PPAI en daarvoor eerst deze dag moet doen.

Programma

Ochtend

We werken in ontwikkelingsgroepen van waaruit we oefeningen doen met contact maken en rapport opbouwen. We wisselen van gesprekspartner om te ervaren hoe je een goede verbinding tot stand brengt met allerlei soorten mensen. We richten ons op de kernwoorden in het verhaal van de ander en gaan aan het werk met het overtuigingen. Met filmfragmenten en korte oefeningen wordt helder hoe ons gedrag voortkomt uit onze overtuigingen.

Middag

Hoe vind je de kern overtuigingen waar het gedrag uit voortkomt en hoe kun je alle onderdelen boven water krijgen? In het verdiepen van het overtuigingen interview ga je zien dat overtuigingen overal op te pikken zijn. Het is niet moeilijk maar je moet wel een speciale bril opzetten. Na deze oefeningen kun je de kern overtuigingen in alle situaties horen en gebruiken om te beïnvloeden. Je ervaart in de rest van de middag in een dynamisch programma hoe groot de kracht is van de 12 vormen van beïnvloeding van het Perspectief Principe. Dat je hier ook je eigen beperkingen mee kunt verlichten en je eigen realiteit kunt bouwen!


Effect op de lange termijn

Door deze workshop heb je een stevige basis gelegd voor effectieve communicatie. In gesprekken waarin je een verschil van inzicht hebt weet je nu wat je te doen staat. Eerst rapport maken en volgen voordat jij de lead neemt. Je merkt dat je gerichter kunt doorvragen en weet waar je naar op zoek bent. Je herkent de belemmerende overtuigingen bij de ander en weet dat hier de hefboom ligt voor een goede samenwerking.

Komende edities

Zodra de volgende editie is ingepland, wordt deze hier weergegeven. Blijf op de hoogte en hoor als eerste wanneer de volgende editie wordt ingepland.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel