Beïnvloeding.nl

Gekke actie

Je kunt mensen vaak geen gekke dingen laten doen. Dan komt er protest. Maar als je met kleine stapjes te werk gaat, kan je wel gekke dingen doen. Ik heb bijv. wel eens een serieus managementteam lachtherapie laten doen als opfrisactiviteit terwijl we in een zware discussie beland waren. Ik vroeg ze eerst: “Wat zouden jullie ervan vinden als we een korte tussenactie gaan doen om weer even fris te worden?” Het antwoord was een volmondig ja. Toen vroeg ik ze voor de activiteit de tafels en stoelen aan de kant te zetten. Weer een ja. Toen vroeg ik ze op hun rug op de grond te gaan liggen. Dat gaf een aarzelende ja. En toen zei ik: nu hoeven jullie alleen maar na te doen wat je straks hoort, oké? Ja, das goed. Ik zetten aanstekelijke lachseries op die steeds harder werden en ze begonnen hard mee te lachen. Als ik ze had voorgesteld om lachtherapie te gaan doen, hadden ze het nooit gedaan.

Oefening

Verzin ook zoiets om deze techniek te oefenen, bijvoorbeeld met je partner of een goede vriend. Zeg niet precies wat je gaat doen maar vraag alleen of ze in zijn voor iets leuks. En dan geef je alleen maar kleine opdrachtjes zoals hierboven.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel