Beïnvloeding.nl

Nudging oefenen

Oefening nudging: welke onbewuste actie kun je doen om te zorgen dat een lastige situatie niet meer voorkomt?

Eindeloze vergaderingen zonder besluit

Bekend is het staand vergaderen. Dat helpt om sneller klaar te zijn. Maar als mensen steeds terugkomen op een besluit, wat zou je dan nog extra kunnen doen?

Antwoorden

Kijk hier

Je zou een extra duwtje kunnen geven door met elkaar een stappenplan te doorlopen. Het duwtje wordt sterker als je daarvoor netjes vormgegeven kaarten in de spreekkamers legt met de stappen erop en ruimte om resultaten in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de stappen:

  1. Probleemdefinitie vaststellen;
  2. Bedenken van criteria die bepalen of een oplossing goed is;
  3. Opsporen van mogelijke oorzaken en keuze van belangrijkste oorzaak;
  4. Bedenken van mogelijke oplossingen;
  5. Toepassen van de criteria op de beste oplossingen om een keuze te kunnen maken;
  6. Afspreken van een implementatieplan en communicatie daarover.

Op deze manier wordt het lastiger om een besluit weer ter discussie te stellen

Mensen die zichzelf herhalen

Wat zou je kunnen doen om te zorgen dat mensen zichzelf niet steeds herhalen tijdens een vergadering?

Antwoorden

Kijk hier

Je kunt een grote letter ‘H’ van herhaling op tafel zetten en die naar iemand toeschuiven als die in herhaling valt. Je kunt ook een stel kaarten op tafel leggen en iedereen 10 stuks geven. Het is de bedoeling dat je er zo min mogelijk overhoudt. Als je iemand in herhaling hoort vallen, mag je die een kaart geven. Er mag maar een iemand een kaart geven: degene die het als eerste hoort.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel