Beïnvloeding.nl

Opbouwende adviezen

In deze oefening verzamel je opbouwende adviezen om meer ruimte te ervaren en belemmeringen op te lossen.

Instructie

  • Maak op een rustige plek een veld met negen vlakken zoals hierboven weergegeven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de vier paarse lijnen in het midden met tape op de grond aan te geven. Voel goed in welke richting jij de toekomst wilt laten wijzen.
  • Zorg dat je op jouw mobiel een spraakrecorder bij de hand hebt waarin je tussendoor de opgedane adviezen kunt vastleggen. Als je jouw mobiel ook gebruikt om de onderstaande oefening af te spelen, bekijk dan of je dit afspelen kunt combineren met het gebruik van de spraakrecorder. Als dat niet makkelijk gaat, kun je de adviezen ook in een boekje schrijven (maar dat werkt minder krachtig).
  • Schrijf nu de belemmering op als een vraag. Welke vraag zou jij beantwoord willen hebben? Wat zou jou veel ruimte geven en de belemmeringen opheffen? Schrijf de vraag duidelijk op en leg hem zichtbaar in de buurt van het negen vakken veld.
  • Tijdens de oefening wordt er gesproken over de ik-persoon in het nu. Voor de duidelijkheid: dan gaat het over jou met jouw actuele vraag.
  • Start nu de oefening door de geluidsopname af te spelen

Start

Audio-oefening: Opbouwende adviezen
NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel