Beïnvloeding.nl

Ruimte maken

In dit artikel lees je over het stellen van vragen aan mensen die liever niet willen antwoorden.

Soms weten mensen het niet en soms willen ze het niet zeggen. Je krijgt geen antwoord op je vraag. Je hebt dan drie manieren om door te gaan:

  • Een stilte laten vallen en de ander betekenisvol aankijken. Dit wordt voor jullie beiden ongemakkelijk. Als je goed tegen stilte kunt, houd jij het misschien wel het langste vol en zal de ander uiteindelijk gaan praten;
  • De regel van drie toepassen: dezelfde vraag nog een keer stellen in een andere vorm. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat er precies is gebeurd kun je vragen: “Wat is er precies gebeurd?”, “Hoe is dit zo gekomen?”, Welke achtereenvolgende dingen vonden er plaats?” en “Als ik erbij was geweest, wat had ik dan gezien?”
  • Korte woordjes voeren zoals ‘en’ en ‘dus’.  Als iemand bijvoorbeeld geen duidelijk antwoord geeft op de vraag: “Wat is er precies gebeurd?”, kun je zeggen: “Dus…?” of “En…?” Je houdt de bal op die manier aan de andere kant.
NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel