Beïnvloeding.nl

Stijl herkennen

Als je met een actor uit het krachtenveld spreekt, dan wil je graag weten hoe iemand tegen de situatie aankijkt. In de onderstaande oefening krijg je uitspraken voorgeschoteld en daarna wat vragen. Stel dat jij een team van juristen, dat nu bij een andere eenheid hoort, wilt samenvoegen met jouw team van juristen. Dat geeft veel efficiencyvoordelen, denk je. Maar je vermoedt dat je collega-eenheidsmanager Raymond dit niet ziet zitten. Als je hem erover spreekt zegt hij het volgende:

“De juristen in mijn team vinden het heel belangrijk dat zij gezien worden in hun werk en willen erkend worden voor al het goede dat zij doen. Ik wil ze niet zomaar laten verschuiven zonder duidelijk stappenplan en garantie dat hun werk daar niet onder lijdt. Ik denk dat het belangrijk is dat ons sectorhoofd en de directeur zich uitspreken over een transitie vanuit een structurele visie. Want we moeten vermijden dat we van alles gaan verbouwen terwijl de winkel open blijft. Ik heb veel ervaring met allerlei ondoordachte acties van het management (van voor jouw tijd) en daar werk ik niet meer aan mee. Behalve natuurlijk als de verschuiving die ik heb voorgesteld: de centralisatie van alle HR-functionarissen in mijn eenheid, in het stappenplan wordt meegenomen. Dan kan ik ervoor gaan zorgen dat de chaos in ons verzuim- en talentenbeleid wordt aangepakt.”

Vragen

Als oefening om nog scherper te leren zien hoe je het beste kunt acteren in dit geval:

  • Welke inhoudelijke ‘move’ kun je nu voorstellen in het directieteam?
  • Welke metaprogramma’s kun je in de communicatie met deze actor in acht nemen?
  • Welke drijfveren hoor je hier tussen de regels door?
  • Welke systemische principes spelen hier?

Antwoorden

Kijk hier

Je kunt het beste met Raymond om de tafel gaan om samen een structurele visie op te stellen met een stappenplan voor de transitie. Daarin gaan de juristen naar jou en alle decentrale HR-medewerkers naar Raymond. Je polst bij de andere eenheidsmanagers wat zij ervan vinden als hun HR-medewerkers centraal worden gepositioneerd en wat zij voor wensen hebben als we gaan schuiven met medewerkers.

Metaprogramma’s:      macht/band, procedureel, extern, vanaf, globaal, gelijk;

Drijfveren:                    orde (blauw), power (rood);

Systemisch:                  ik ben hier al veel langer, vroeger was ik het sectorhoofd;

Logische niveaus:         overtuigingen en waarden.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel