Beïnvloeding.nl

Uitbreiding SCORE

In hoofdstuk 3.9 van het boek is de S.C.O.R.E. dans besproken en in dit artikel lees je over aanvullende oefeningen die je kunt doen om de gebaren en bewegingen van de S.C.O.R.E. dans verder uit te bouwen.

Herdefiniëren van delen

Zoek samen welke onderdelen van de S.C.O.R.E. dansbeweging het ergste voelen. Zoek naar soepelere varianten van dit onderdeel, integreer deze en ervaar hoe de gehele beweging opknapt.

Groter en kleiner

Maak de beweging steeds groter, stapje voor stapje. Tot het extreem. Laat het lichaam de beweging nu steeds kleiner maken, en ervaar hoe anders de beweging nu wil zijn.

Analogie

Ervaar vanuit een metapositie (dus wat verder weg van de S.C.O.R.E. velden) welke beweging uit een andere belevingswereld (sport, hobby, spel) lijkt op de beweging van de S.C.O.R.E. dans. Wat zegt dit over het knelpunt? Welke gezonde beweging uit deze andere wereld zou iets kunnen toevoegen aan de initiele S.C.O.R.E. dans? Welke nieuwe beweging ontstaat uit de synthese van beide bewegingen? Ervaar hoe deze voelt door het een aantal keer te dansen.

Andere uitkomst

Stel dat deze beweging slechts een wat ongelukkig begin is van iets moois/groots. Hoe zou het mooie vervolg eruit kunnen zien? Ervaar dat geheel.

Beeld en geluid toevoegen

Bedenk welke muziek de S.C.O.R.E. dans op een inspirerende manier zou kunnen ondersteunen. En welk beeld in de vorm van een foto, poster, uitzicht een lonkend perspectief kan vormen in de richting van de gewenste outcome en effect. Neem dit mee en ervaar hoe de beweging verandert.

Grootte van het kader

Zet een tijdlijn op de grond van conceptie tot overlijden. Plaats deze zodanig dat het de velden van de S.C.O.R.E. dans kruist ter hoogte van de huidige situatie. Beweeg op de tijdas terug in de tijd vanaf de huidige situatie en ervaar welke informatie naar boven komt omtrent het knelpunt. Onderzoek ook de toekomst door op de tijdas verder weg te lopen. Hoe verandert het knelpunt en wat levert dit op?

Door de ogen van een ander

De buddy gaat op het S.C.O.R.E. dansveld staan en doet de beweging na. De hoofdpersoon kijkt van de zijlijn toe en ervaart hoe dit eruit ziet. Onderzoek door te voelen wat er in je lichaam gebeurt en welke aanpassingen goed zouden zijn aan de beweging.

In het lichaam

Je kunt ook meer naar binnen gaan en onderzoeken wat je voelt in je lichaam. Je focust je dan niet op gebaren of bewegingen, maar je richt je op de sensaties in je lijf. Ga op een veld van S.C.O.R.E. staan en voel in je lichaam waar je precies iets voelt als je op dit veld staat. Voel je bijvoorbeeld trillende benen, een knoop in je buik of een open hart? Herhaal dat op alle velden en doorloop dan heel langzaam de S.C.O.R.E. velden vanaf de Symptom. Voel hoe de sensaties door je lichaam bewegen. Doe dit een aantal keer en stel vast wat dit je wil zeggen.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel