Beïnvloeding.nl

Jouw beïnvloedings-profiel

Wat is je stijl van beïnvloeden? Wat doe je als je in een discussie verzeild raakt met iemand die iets anders wil? Ga je argumenteren, doorvragen of een anekdote erbij halen? Hieronder vind je drie scans die je inzicht geven in jouw voorkeursstijl!

Scan op hoofdlijnen

Ontdek in 4 minuten hoe jij beïnvloedt.

GRATIS

Uitgebreide scan

Krijg gedetailleerd inzicht in je ontwikkelmogelijkheden.

360º feedback

Doe met je team een ontwikkeltraject en vraag aan collega’s wat jouw voorkeuren zijn bij beïnvloeden

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Scan op hoofdlijnen

In het Perspectief Principe werken we met het beïnvloedingskompas met 12 verschillende perspectieven. Het principe is gestoeld op de aanname dat iedere overtuiging verandert als je het vanuit een ander perspectief beschouwt. Het is daarmee effectief om flexibel te zijn in het gebruiken van verschillende perspectieven in een beïnvloedingsgesprek. In deze korte scan onderzoek je de vier hoofdkwadranten van het kompas. Waar ligt jouw voorkeur op hoofdlijnen?

Hoe vul je de scan in?

Je krijgt zes blokken van vier uitspraken te zien waarbij je invult welke stijlen jij allemaal hanteert.

Succes!

 

360º Feedback scan

Deze scan zorgt ervoor dat je een beïnvloedingsprofiel krijgt vanuit de input van je collega’s. Hoe zien zij jou en wat zien ze je doen in de praktijk? Je krijgt van hen te horen in hoeverre je de twaalf vormen van beïnvloeden uit het Beïnvloedingskompas toepast. Je krijgt een link van de 360° scan toegestuurd en deze stuur je door naar 3-4 collega’s die jou meemaken in de praktijk.

De 360 graden feedbackscan wordt standaard ingezet bij in-company ontwikkeltrajecten door een Perspectief Principe trainer. Kijk hier wat een dergelijk traject jouw team kan opleveren!

360º Feedback scan aanvragen

Stuur ons een bericht

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een bericht. We nemen contact met je op en plannen een vrijblijvende oriëntatie in.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel