Beïnvloeding.nl

Leergang effectieve beïnvloeding

Deze intensieve 5 daagse workshop is zeer geschikt voor jou als je:

Deze intensieve leergang is voor bewuste professionals die een grote stap willen maken. Die snappen dat er een enorme kracht schuilt in het beïnvloeden via overtuigingen. Het is een leergang met elf contactmomenten: 2 tweedaagse trainingen, een centrale trainingsdag, twee individuele gesprekken, zes online trainingen en twee individuele opdrachten. Je leert hiermee om tijdens gesprekken weerstand om te buigen naar coöperatief gedrag en commitment voor de gekozen richting. Dit doen we door alle 12 vormen uit het beïnvloedingskompas van het Perspectief
  • Een professionals bent die een stap willen maken in je loopbaan en snapt dat je daarvoor nog effectiever hebt te worden in het beïnvloeden;
  • Merkt dat je vast blijft zitten in lastige patronen met andere mensen en dat je niet weet hoe je die kunt doorbreken;
  • Je toolbox wilt uitbreiden om flexibeler te worden in je palet aan gedragsmogelijkheden en softskills;
  • Uit jouw uitgebreide scan van het beïnvloedingsprofiel blijkt dat je een aantal vormen nauwelijks gebruikt en dat je wilt onderzoeken wat het je oplevert als je deze vormen van beïnvloeding ook tot je beschikking hebt.

Je hebt het boek ‘Laat die overtuiging los!’ gelezen en wilt de volle breedte van beïnvloeding in kunnen zetten in de praktijk. Overal, gewoon tijdens gesprekken en besprekingen. Vanuit de kern van overtuigingen beïnvloeden en verbreden van jouw beïnvloedingsprofiel. Meesterschap over relationele, structurele, subliminale en machtsbeïnvloeding. Gedragsflexibiliteit opbouwen en schakelen tussen stijlen tijdens gesprekken. Een gericht kader zetten waardoor mensen meegaan in jouw aanpak. Het programma van de leergang effectief beïnvloeden ziet er als volgt uit:


Module 1: Tweedaagse startbijeenkomst met overnachting

In de eerste module gaan we aan de slag met de drie vormen van relationele beïnvloeding. We vormen ontwikkelingsgroepen en duiken in het maken van verbinding. Op welke manieren kun je een goed gesprek opbouwen met mensen die je niet kent en die je misschien niet liggen? Welke technieken zijn er om snel de diepte in te kunnen gaan? We oefenen met wisselende partners en onderzoeken ook wat het effect is van patrooninterruptie.

Het overtuiging interview bouwen we verder uit en specificeren de belemmerende overtuigingen. We gaan in de schoenen staan van een business partner waar we een lastige issue mee hebben en halen de belemmering en de motivatie naar boven. In een speeddate setting leer je om snel te horen vanuit welke intentie iemand handelt. In korte gesprekken passen we de beïnvloeding met andere woorden toe en zorgen we voor een andere definitie van de situatie die ruimte geeft naar het doel. Na deze tweedaagse hebben we een goed fundament gelegd voor online trainingssessies en kun je de relationele vormen van beïnvloeding direct toepassen.

Module 2-4: online trainingssessies (3×2 uur)

In de online sessies behandelen we steeds een vorm uit het beïnvloedingskompas. Na een korte uitleg en discussie gaan we met verschillende partners oefenen in subruimtes. In de eerste drie online meetings pakken we de meest confronterende vormen aan: gebruik van metaforen, omgaan met macht en dominantie en tenslotte acteren in het krachtenveld. Uit ervaring blijkt dat er voor veel mensen interne belemmeringen opkomen als je deze vormen van beïnvloeding probeert uit te bouwen. Daarom behandelen we deze vroeg in de leergang om er nog lang mee te kunnen oefenen.

Individuele opdracht

Tijdens het oefenen van de eerste zes vormen van beïnvloeding komen er bij veel mensen belemmerende overtuigingen naar boven. In een individuele reflectieopdracht ga je dit onderzoeken: hoe zien de kernovertuigingen eruit en welke structuur hebben ze? Met behulp van de verruimende vragen uit deel 3 van het boek ga je een nieuw narratief maken en hier schrijf je een bondig verslag over.

Coachingsgesprek online

Naar aanleiding van jouw reflectieverslag en de ervaringen van de eerste maanden, houden we een coachingsgesprek om te bespreken of je ontwikkeling naar wens verloopt.

Module 5: centrale trainingsdag (live)

Het is goed om elkaar weer te zien na twee maanden van online meetings. Deze trainingsdag gebruiken we om een aantal oefeningen te doen die online moeilijker te doen zijn. We gaan aan de slag met hypnotisch taalgebruik (conversational trance) en de vormen van het verruimen van het kader. Ook oefenen we het gebruik van stilte en de technieken rondom het geven van ruimte. Het is een volle dag waarop je weer een grote dosis inzichten en technieken krijgt om in de praktijk te gaan uitproberen.

Module 6-8: online trainingssessies (3×2 uur)

In de tweede serie online sessies behandelen we steeds een vorm: betekenis geven, logica toepassen en verhalen inzetten. Het zijn technieken die creativiteit vragen en waarbij oefening nodig is. We behandelen steeds een nieuwe vorm en oefenen tegelijkertijd ook de andere vormen die we al behandeld hebben in de afgeronde modules.

Individuele opdracht

In de periode van de online modules is er nog een individuele opdracht: kader zetten. Het is een integrerende opdracht waarbij je aan de hand van de beschrijving in het boek aan de slag gaat met een bespreking in jouw werkpraktijk. Je oefent met het zetten van een kader, reflecteert met een collega en schrijft hierover een kort verslag. Door deze opdracht leer je dat iedere vergadering of bespreking effectief kan verlopen als er een goed kader wordt gezet.

Module 9: tweedaagse training met certificering

We sluiten af op de locatie waar we ook zijn begonnen. Het gaat in deze tweedaagse echt om de integratie van alle vormen van beïnvloeding. Je leert steeds soepeler te laveren tijdens gesprekken. In de middag en begin van de avond krijgen we een trainingsacteur op bezoek waarmee we allemaal gaan oefenen. Het levert je een berg feedback, complimenten en tips op waarmee je nog een tandje dieper kunt gaan. Op de tweede dag oefenen we verder en zorgen we voor een stevige borging met diverse oefeningen. We ronden af met de certificering: een diepgaand verslag van jouw ontwikkeling, opgebouwde vaardigheden en ontwikkelpunten voor de komende jaren.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de leergang lees je het boek goed door en krijg je inzicht in je beïnvloedingsprofiel door het maken van de scan. Je verdiept je in je voorkeuren van de test van metaprogramma’s zodat we daarmee aan de slag kunnen. Want hiermee kun je makkelijker begrijpen met welke mensen je een lastiger gesprek opbouwt. Ter voorbereiding krijg je een vragenlijst om aan te geven wat je specifiek wilt leren zodat we daar in het intakegesprek op in kunnen gaan.


Komende edities

Leergang Effectief Beïnvloeden 1

5.130,00 (excl. btw)

Data van deze editie:

– Startmodule op 27 en 28 januari 2025
Centrale trainingsdag 10 april 2025
Afrondingsmodule 23 en 24 juni 2025

Leergang Effectief Beïnvloeden 2

5.130,00 (excl. btw)

Data van deze editie:

– Startmodule op 22 en 23 september 2025
Centrale trainingsdag 11 december 2025
– Afrondingsmodule 2 en 3 maart 2026

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel