Beïnvloeding.nl

Laat die overtuiging los!

Vastzitten in jezelf en meer willen bereiken op je werk en in je relatie? Met dit boek van meester-trainer Bart Verhaagen heb je een nieuwe methode in handen om alle vormen van beïnvloeden te leren. Aan de hand van het Perspectief Principe ontdek je dat weerstand bij anderen en knelpunten bij jezelf terug te voeren zijn op overtuigingen die dwarsliggen. Deze kun je ombuigen door de twaalf perspectieven uit het Beïnvloedingskompas toe te passen. Je krijgt hiervoor gratis toegang tot een scan van jouw Beïnvloedingsprofiel en uitgebreide e-learning modules. Ontdek hoe je ruimer en effectiever in het leven kunt staan!

Bart Verhaagen (1964) is ruim 25 jaar trainer en pionier op het gebied van leiderschap, effectiviteit en het sturen van verandering. Hij is kerntrainer bij De Baak en oprichter van De Crux Training en Advies. Je herkent hem aan zijn rust en de twinkeling in zijn ogen. Wie met Bart werkt, ontdekt de pure essenties en nieuwe perspectieven. Dat brengt vrijheid en maakt ontwikkeling nodig.

Hij heeft na twintig jaar trainerschap in zes jaar tijd dit boek gemaakt en op diepgaand persoonlijk niveau doorleefd. Het boek is geschikt voor jou als je een bewuste professional bent die graag meer wilt leren, begrijpen en kunnen op het gebied van beïnvloeden en ruimer leven. Je vindt in dit boek drie delen met deze essentie:


Deel I: Het Perspectief Principe

Waar komt ons gedrag vandaan? Hoe weten we wat we moeten doen in ons dagelijks leven en hoe we dat het beste kunnen aanpakken? We focussen op allerlei ideeën in ons hoofd die ons gedrag aansturen: de overtuigingen. Als je hier invloed op kunt uitoefenen, verandert het gedrag op een structurele manier. Het invloed uitoefenen op overtuigingen werkt via het Perspectief Principe: alle overtuigingen veranderen als je het vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Het boek draagt 12 andere perspectieven aan die je in een gesprek kunt inzetten. Ze zijn overzichtelijk weergegeven in het beïnvloedingskompas (klik hier om het kompas te bekijken).

Ons brein is als een supercomputer met input- en outputdraden.
Deel II: Beïnvloeden van de overtuigingen van anderen

In de werkpraktijk is beïnvloeding een vereiste. Want je moet bijvoorbeeld een project afronden en daarvoor drukbezette collega’s aan het werk krijgen. Of je moet als nieuwe manager een slecht draaiend team weer op de rit krijgen. Daarvoor gebruiken mensen hun eigen stijl, hun voorkeuren. Sommigen zijn van nature coachend ingesteld en behalen hun doelen door vragen te stellen. Anderen zijn meer van het argumenteren en richten zich op het effectief overtuigen. In deel II krijg je alle 12 vormen van het beïnvloeden van de overtuigingen van anderen uitgelegd. We gaan ervanuit dat je daarvoor eerst moet snappen waar je gesprekspartner van overtuigd is. Je leest over het opbouwen van een goed contact aan het begin van een gesprek, het gericht doorvragen naar overtuigingen en vervolgens alle andere perspectieven die je kunt gebruiken om overtuigingen om te buigen. Zodat de ideeën van de ander structureel veranderen tijdens een gesprek.

De eerste beweging om problemen op te lossen is door de overtuigingen van anderen te beïnvloeden
Deel III: Verlichten van je eigen overtuigingen

Het laatste deel van het boek gaat over het verlichten van eigen beknellingen. Dat is onlosmakelijk verbonden met het beïnvloeden van anderen. Want als je je palet aan vormen van beïnvloeding gaat uitbreiden, loop je al snel aan tegen allerlei belemmerende overtuigingen. Met hetzelfde overzicht van vormen uit het beïnvloedingskompas krijg je een krachtig instrumentarium aangereikt om los te komen uit onnodige beperkingen. Je laat oude overtuigingen los en krijgt meer ruimte in je leven.

Vijf vormen plus verdieping

Voor organisaties die mensen in dienst hebben die geen Nederlands spreken, is er ook een Engelse versie gemaakt. Voor zowel de Nederlandse als de Engelse versie is er een E-book beschikbaar en van de Nederlandse versie is ook een luisterboek gemaakt.
Het boek is slechts de helft van wat u krijgt bij aankoop. De andere helft staat online: uitgebreide e-learningmodules die je bereikt via de unieke code uit het (luister/e)boek. Hierin vind je toepasselijke fragmenten uit speelfilms, voorbeelddialogen, oefeningen en extra artikelen voor meer diepgang. Het is zo gemaakt dat je met het boek en de e-learning alle inzichten en vormen van beïnvloeden zelfstandig onder de knie kunt krijgen.

Een helicopterview is nodig om je eigen belemmerende overtuigingen te onderzoeken

Koop nu het boek!

Hardcover (Nedelelands)

Laat die overtuiging los!

31,65

ex. btw

Hardcover gebonden, 17 x 24 cm, 226 pagina’s. Mat gelamineerd en full color gedrukt op houtvrij ongestreken papier. Inclusief unieke toegangscode voor de uitgebreide e-learning modules.

Hardcover (Engels)

Refresh That Belief

31,65

ex. btw

Engelse vertaling van ‘Laat die overtuiging los!’:
Hardcover gebonden, 17 x 24 cm, 226 pagina’s. Mat gelamineerd en full color gedrukt op houtvrij ongestreken papier. Inclusief unieke toegangscode voor de uitgebreide e-learning modules.

Luisterboek

Laat die overtuiging los!

31,65

ex. btw

Speelduur: 7 uur 59 min
Taal: Nederlands
Voorgelezen door: Edna Kalb en Fred Meijer

Verkrijgbaar op o.a. Luisterrijk, Storytel, De Slechte, bol.com, Kobo Plus en Google Play.

E-book (Nederlands)

Laat die overtuiging los!

31,65

ex. btw

Verkrijgbaar via o.a. managementboek.nl, De Slechte, Bruna, ReadShop en Boekenwereld.

E-book (Engels)

Refresh That Belief!

31,65

ex. btw

Verkrijgbaar via o.a. Uitgeverij THEMA.


Kom naar het PP Fundament!

Laagdrempelige, dynamische workshop waarin je het fundament legt van een groot beïnvloedingspalet. Leer over het Perspectief Principe en dring door tot de kern van het gedrag van mensen. Inzicht in de bouwstenen van weerstand en ruimte. Kennismaken met de nieuwe stroming van het Perspectief Principe. Opstap naar de Intensives. Kostprijs workshop op basis van bijdrage in organisatiekosten.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel