Beïnvloeding.nl

E-learning bij Deel II – Hoofdstuk 10

Druk door met overwicht

Introductie

In de video gaat Bart in op de inhoud van deze module. Hij vertelt wat hij de kracht en diepgang vindt van deze vorm van beïnvloeding en nodigt je uit specifieke aspecten te onderzoeken. 

Checklist

Welke technieken, inzichten en stijlen van werken horen bij deze vorm van beïnvloeding? In deze checklist kun je aankruisen wat je al onder de knie hebt en wat je nog wilt ontwikkelen.

Artikelen

In de theatersport hebben ze het bij dominantie over ‘hoge en lage status’. Op deze website (nieuw tabblad) vind je een heldere uitleg hiervan. Het...

In de werkomgeving kunnen we helaas niet alles zelf bepalen. We zijn voor de gewenste resultaten afhankelijk van vele anderen; collega’s, leidinggevenden en externe partners....

Oefeningen

Dit artikel is bedoeld voor mensen die moeite hebben met macht en dominante personen en die hun belemmerende overtuigingen willen onderzoeken. Er zijn veel mensen...

Hoeveel krijg jij voor elkaar in scherpe samenwerkingsrelaties? Werk je als een krachtige professional die een stevige uitspraak niet schuwt? Hoe ver ga je daarin?...

Filmfragmenten

In de film ‘The King’s Speech’ ontmoet de stotterende koning zijn behandelaar. Kijk eens goed hoe de behandelaar zorgt dat hij vanuit gelijkwaardigheid kan werken.

In dit fragment uit de film ‘L’ivresse du pouvoir’ zien we hoe twee machtige personen met elkaar omgaan. De vrouwelijke rechter laat niet met zich

Toepassing

De patrooninterruptie volgens Kiesler (a.h.v. de Roos van Leary) voelt als het andersom acteren. Het trainingsbureau Rijnconsult heeft hier een heldere video over opgenomen.

In dit rollenspel met trainingsacteur Taco Hoekstra zie je hoe Bart reageert op een manager die onpersoonlijk en afkeurend doet. Bart is eerst onder de

Meer

Tijd om de theorie te ingreren en te oefenen met het toepassen. Vind hier een uitgebreide verzameling oefeningen, tools, voorbeelden en extra uitleg die gekoppeld zijn aan de hoofdstukken van Deel I van het boek.

E-learning bij Deel III

Werk aan de verlichting van overtuigingen die je in de weg staan om verder te ontwikkelen. Ga aan de slag met hulpbronnen waarmee je zicht krijgt op die overtuigingen en zet stappen om een nieuw perspectief te ontwikkelen.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel