Beïnvloeding.nl

E-learning bij Deel I

Het Perspectief Principe

Introductie

In de video gaat Bart in op de inhoud van deze module. Hij vertelt wat hij de kracht en diepgang vindt van deze vorm van beïnvloeding en nodigt je uit specifieke aspecten te onderzoeken. 

Checklist

Welke technieken, inzichten en stijlen van werken horen bij deze vorm van beïnvloeding? In deze checklist kun je aankruisen wat je al onder de knie hebt en wat je nog wilt ontwikkelen.

Artikelen

George Polya is een beroemde wiskundige die in 1954 een boek publiceert met de naam ‘Patterns of Plausible Inference’[i]. Daarin kijkt hij naar welke strategieën...

Laat ik maar even duidelijk zijn: het is een illusie om te denken dat jij degene bent die je gedrag bepaalt. In ieder geval niet...

Oefeningen

Bekijk de presentatie hieronder en maak je missie.

...

In deze oefening onderzoek je jouw congruentie en de invulling van jouw leven met behulp van de logische niveaus. Je kunt deze oefening zelfstandig doen...

In de onderstaande situatie wordt een verandering doorgevoerd waarbij van medewerkers een ander gedrag wordt gevraagd: Drie vragen: Antwoorden

...

Filmfragmenten

In het onderstaande fragment uit de film ‘Any given Sunday’ zien we Al Pacino als coach van een footballteam speechen. Aan jou de vraag: “Welke

Het genezingsproces van een mens hangt nauw samen met de overtuigingen die iemand heeft. In dit filmfragment zie je onderzoek naar knie-operaties die het gewenste

Toepassing

Tijdens de werkconferentie over beïnvloeden en de boeklancering op 17 april 2024 heeft Bart Verhaagen een demonstratie gegeven van de vormen van beïnvloeden uit het

Meer

E-learning bij Deel II

Verdiep je begrip en beheersing van de 12 beïnvloedingsvormen van Het Perspectief Principe. Je vindt hier alle e-learing modules die gekoppeld zijn aan de hoofdstukken van Deel II van het boek. Ga aan de slag met oefening, voorbeelden en een checklist om je vorderingen bij te houden.

E-learning bij Deel III

Werk aan de verlichting van overtuigingen die je in de weg staan om verder te ontwikkelen. Ga aan de slag met hulpbronnen waarmee je zicht krijgt op die overtuigingen en zet stappen om een nieuw perspectief te ontwikkelen.

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel