Beïnvloeding.nl

Breakthrough Intensive

In deze 5-daagse retraite leer je om je eigen belemmeringen vrij te maken. Je gaat aan de slag met een aantal grote blokkades in je leven en leert om met het PP ruimte te maken. Het is een meditatieve week waarbij je veel deelt met anderen en elkaar helpt om je negatieve patronen te doorbreken. Het gaat uit van jouw diepe vermogens om jezelf te helen. Om je pad te vinden en vol in je kracht te staan.

Deze intensieve training is zeer geschikt voor jou als je:

  • Nog vrijer wilt leven en wilt genieten van de rijkdom en schoonheid van deze werkelijkheid
  • Last hebt van belemmeringen in je werk- en privéleven, in samenwerking of in relaties
  • Meer tot rust wilt komen en een uitweg wilt vinden voor ronddraaiende gedachten en negatieve patronen
  • De effectieve methode van de PP wilt leren om de vraagstukken van het leven in jezelf op te lossen
  • Meer vanuit je kern in het leven wilt staan, autonoom vanuit jouw levensmissie.

Het programma is in grote lijnen als volgt opgebouwd:


Trainingsdagen

Dag 1

De retraite start met het opsporen van belemmeringen. Met verschillende oefeningen haal je de drie grootste blokkades naar boven die je dwarszitten in je leven of op het werk. We hebben het ook zeker over alle fijne dingen in het leven maar gebruiken deze drie beperkingen als vehikel om te doorgronden op welke manier je het verlichten met de PP kunt toepassen. Je gaat met een buddy aan de slag om dieper in de overtuigingen te duiken en elkaar uit te nodigen om specifieker te worden. De dag ronden we af met drie heldere overtuigingen met hun OGB structuur en de herkenning van de blokkades bij anderen.

Dag 2

De kracht van woorden staat centraal aan het begin van de tweede dag. Het onderzoek tot waar je woorden wilt verschuiven om meer ruimte te maken. Ook betreden we de mildheid in onszelf en onderzoeken we de motivatie onder dat wat we tegenkomen. In de loop van de dag nemen we één overtuiging onder de arm en duiken in de structurele beïnvloeding. In drie intense ronden ervaren we de verbredende potentie van deze drie perspectieven. In de avond werken we met verhalen, voice dialogue en de constructieve adviezen van anderen.

Dag 3

Op dag drie gaan we verder met de gekozen belemmerende overtuiging en beschouwen de werking van metaforen. Met een serie creatieve technieken kom je uit bij de analogieën die je verlichten en leren dat er patronen zijn die je ruimte geven. We vervolgen de dag met de wijsheid van ons lichaam en ervaren welke gebaren en bewegingen verbonden zijn met de overtuigingen. We mediteren op het loslaten van de betekenis en het verduren van een lastig gevoel. Als we er gewoon in kunnen ademen, hoeft er niks meer te veranderen in de buitenwereld.

Dag 4

Op de vierde dag ronden we alle vormen van verlichten van de PP af met jouw missie en inrichting van je leven. Welke richting gaat jouw pad op en hoe kun je dit leidend laten zijn in je werk, relaties en voedende omgeving? We werken dit helemaal uit naar concrete acties en vatten alle inzichten samen in een nieuw narratief.

Nu we alle perspectieven hebben doorlopen en ervaren hoeveel ruimte je kunt scheppen in een blokkade, gaan we aan de slag met de tweede belemmerende overtuiging. Deze heb je op dag één geformuleerd en kan nu bekeken worden met behulp van de PP kaartenset. Je leert hiermee dat je belemmeringen in korte tijd kunt verruimen met de PP vragen uit deel III van het boek.

Dag 5

Op de laatste dag van deze retraite gaan we nog een stap verder. We werken er naar toe dat je een belemmering in hele korte tijd kunt laten oplossen zonder hulp van anderen of een kaartenset. We nemen daarvoor de derde belemmerende overtuiging en doorlopen alle perspectieven om tot een nieuw narratief te komen. We sluiten af met een presentatie van de nieuwe verhalen en het delen van de ruimte die in je leven is ontstaan en de voornemens om je eigen realiteit te scheppen.


Voorbereiding

Voorafgaand aan de retreat krijg je een uitgebreide vragenlijst waarmee je kunt aangeven wat je wilt leren en op welke manier je naar je eigen aandeel wilt kijken bij de blokkades die je ervaart in je leven en werk. Bij zwaardere psychische thema’s overleggen we samen of deze retraite voor jou de juiste weg is. Verder is het een voorwaarde dat je de workshop Beïnvloedingskompas hebt gedaan en het boek  HPP hebt gelezen.

Effect op de lange termijn

Door deze retraite sta je anders in het leven. Je weet dat je alle belemmeringen kunt verruimen en hebt alle gereedschappen paraat om jezelf te helen. De kunst van het ombuigen van overtuigingen beperkt zich niet alleen tot je eigen binnenwereld. Je past de rijkdom aan technieken ook toe als je in gesprek raakt met collega’s of vrienden. Om hen te helpen verder te komen als ze ergens in vastzitten.


Komende edities

Zodra de volgende editie is ingepland, wordt deze hier weergegeven. Blijf op de hoogte en hoor als eerste wanneer de volgende editie wordt ingepland.

EN

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan find it here. een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel