Beïnvloeding.nl

In-company Beïnvloeden

Deze 5-daagse training is uitermate geschikt voor professionals die in staat zijn om in openheid met hun team te leren. Om samen verder te kijken dan de dagelijkse problematiek en een grote stap te maken in persoonlijke ontwikkeling. Maar ook de verrijking van de teamdynamiek en het gevoel er samen voor te staan.

Dit intensieve ontwikkelingstraject is geschikt voor teams met:

  • Leidinggevenden die al een open samenwerking hebben;
  • Teams van interne adviseurs, beleidsmedewerkers, stafmedewerkers, financials die goed als team functioneren;
  • Programma managers, projectleiders, scrum masters en accountmanagers met een open blik.

De opbouw van het programma is zorgvuldig en gaat stapsgewijs steeds meer de diepte in. Het is essentieel dat alle teamleden instemmen met dit traject dat hen allen veel zal opleveren. De volgende onderdelen zitten standaard in het traject:


Onderdelen

Kennismaking

In een bijeenkomst van anderhalf uur maken we kennis met de leidinggevenden en vertegenwoordiging van het team. We spreken af op welke manier de startbijeenkomst wordt ingericht.

Startbijeenkomst

In een meeting waarbij alle teamleden live aanwezig zijn zetten we samen het kader voor het ontwikkelingstraject. We bespreken de opzet, de 360 graden feedback ronde en het persoonlijke ontwikkelplan. In openheid stemmen we af dat het essentieel is dat we elkaar heldere feedback gunnen. Dat een 3650 graden feedback wordt uitgezet onder de teamleden en dat het nodig is dat we die eerlijk invullen.

360 Graden feedback

Met behulp van een 360 graden Beïnvloedingsscan vraagt ieder teamlid feedback aan 3-4 collega’s. Op welke vlakken kan de persoon nog iets kan ontwikkelen en waar is diegene al goed in? De uitslagen worden door het teamlid in een overzicht gezet en daaruit maakt het teamlid een concept ontwikkelplan.

Persoonlijke intake

Na de inventarisatie van de uitkomsten van de 360° feedback plannen we een online intake-gesprek in. Hierin bespreken we de uitkomsten en inventariseren we de ontwikkeldoelen. Ook bespreken we de dynamiek in het team om inzicht te krijgen in de groeimogelijkheden op teamniveau. Na de intake lezen de teamleden deel I en II van het Perspectief Principe.


Opbouw van de trainingsdagen

Na deze voorbereidingen plannen we de trainingsdagen. Het bestaat uit twee tweedaagse modules en een afsluitende dag. Tussen de trainingsmomenten zit steeds een ruime maand. De inhoud hangt sterk af van de ontwikkelingsdoelen van de teamleden en wordt in samenspraak opgesteld. Globaal ziet de opbouw van de trainingsdagen er als volgt uit:

Module 1

Na de opening gaan we aan de slag met de individuele leerdoelen. We kiezen een creatieve vorm om de leerdoelen te bespreken zodat iedereen van elkaar weet waar de focus ligt. Na afloop bepalen we gezamenlijk de rode draad en bepalen we de inhoud van de trainingsdagen. Op de eerste dag oefenen we sowieso met het maken van ‘rapport’, het overtuigingen interview, vraagtechnieken en de structuur van overtuigingen. In de avond en op de tweede dag doorlopen we een scala aan oefeningen en werkvormen om de beïnvloedingsstijlen te verdiepen. We sluiten af met gerichte huiswerkopdrachten in samenspraak met een buddy.

Module 2

We zoomen dieper in op beïnvloeding. In de middag duiken we in persoonlijke knelpunten die te maken hebben met lastige beïnvloedingsstijlen. We werken met de Perspective Principle kaartenset om ruimte te maken in de perceptie van de werkelijkheid. Op de tweede dag kijken we naar  dominantie en ruimte geven en sluiten we af met het Kader zetten.

Afrondingsdag

Om de ontwikkelingen te testen en vast te kunnen stellen dat alle deelnemers een grote stap hebben gemaakt nodigen we voor de laatste dag een trainingsacteur uit. We oefenen en leren samen. Met een afsluitend ritueel sluiten we dit traject af.

Effect op de lange termijn

Door dit intensieve traject bouw je als team een enorme slagkracht op. De teamleden leren elkaar op een persoonlijke manier kennen. Er zijn verbanden ontstaan om het lerend vermogen in de toekomst voort te zetten.  


Praktische informatie

Locatie

De startbijeenkomst vindt plaats op het kantoor van de organisatie. De trainingslocaties en overnachtingen worden door de organisatie zelf geregeld.

Duur

Twee tweedaagse workshops waarop we werken van 9.00 – 20.00 uur en een afsluitende dag van 9.00 – 17.00 uur.

Investering

€ 3.155,- excl. btw per persoon voor een team vanaf 8 personen. Maximale groepsgrootte 16 deelnemers. Vanaf 12 deelnemers werken we met twee trainers.


Neem contact op voor een vrijblijvende oriëntatie

Send us a message

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een bericht. We nemen contact met je op en plannen een vrijblijvende oriëntatie in.

EN

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan find it here. een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel