Beïnvloeding.nl

Extinction Rebellion

Ik zit in de trein met een groep opgewonden mensen van middelbare leeftijd. Ze zijn op weg naar Amsterdam. Een kennis van mij blijkt er bij te zitten en hij begint een praatje. Extinction Rebellion, ze gaan naar de A10 om het verkeer stil te leggen! Hij vertelt dat ze gisteren in Doetinchem waren en dat er veel gedoe ontstond, met een ziekenhuisopname en een vrachtwagenchauffeur die door de groep heen wilde rijden. Hij kent de artikelen die ik schrijf over beïnvloeding en vertelt dat de acties op de A12 echt effect hebben gehad. Dat mensen wakker geschud werden en dat nu de subsidie op fossiele energie wordt afgebouwd.

Hoe werkt dat bij jou? Wat doe je als er van overtuigd bent dat iets grandioos mis gaat en niemand iets doet? Neem je dan je verantwoordelijkheid om iets te doen? Ga je bijvoorbeeld een indringend gesprek aan met de buren als je vermoedt dat zij hun kind mishandelen? Of verzamel je handtekeningen om te zorgen dat de gemeenteraad besluit om pitbulls verplicht te muilkorven in de gemeente? Of vind je dat je er niks mee te maken hebt en houd je je afzijdig?

Hoe werkt dat bij mij? Ik heb nog nooit meegedaan aan acties. Ik moet echt diep nadenken waarom niet. Ik geloof dat ik mezelf niet zie als een activist. Ik ben grootgebracht door ouders die tot de gegoede klasse behoorden. In ons dorp waren zij hecht bevriend met de notaris en de dokter. Als je je in deze kringen begeeft, ga je natuurlijk niet op een snelweg liggen. Ik denk dat dat het is. Maar ik probeer wel zo te leven dat ik doe wat ik zeg en de consequenties neem van mijn overtuigingen. Ik eet bijv. geen vlees en vis want ik vind onze manier van dieren fokken in een productieomgeving mensonterend. Ik geloof dat het slecht gaat met ons milieu dus ik vlieg niet meer en heb m’n auto eruit gedaan. Het OV is goed in Nederland, alleen soms kost het wat meer tijd. Ik drink geen alcohol want ik geloof dat dat niet goed is voor me. Op die manier draag ik m’n steentje bij. Maar is het genoeg? Of moet ik toch ook actie gaan voeren?

Meer artikelen

Desinformatie, fake news, deepfake: er is veel over te doen. Ursula von der Leyen noemde het begin dit jaar bij het World Economic Forum in

Links Nederland was een half jaar geleden hoopvol. Eindelijk zou er weer een links kabinet komen nu PvdA en GL samen de verkiezingen in gingen.

In het World Economic Forum vond de afgelopen weken een discussies plaats over ‘Defending the truth’. In deze video zie je de hoofdredacteur van de

Een vriendin van me heeft veel gedoe in haar relatie. Haar partner vindt dat er veel dingen moeten veranderen. Aan hoe ze het samen doen

Tijdens het werk proberen we alles met het hoofd te doen. Maar wat zou er gebeuren als we ons lichaam meer als informatiebron zouden gebruiken?

Sommige mensen fronsen als ik vertel over effectieve beïnvloedingstechnieken. Vooral als ik vertel over hypnose en zoiets als de extended quote. Dit is een manier

In de afgelopen weken ben ik er achter gekomen dat ik niet vaak m’n grenzen aangeef. Ik slik van alles en zorg dat het van

De situatie is als volgt ik zit in een training met een fijne groep bij de Baak. Een deelnemer geeft aan dat zij in het

Het valt me steeds meer op dat ik erg sturend ben in mijn vragen. Tijdens trainingen, als ik de onderliggende overtuigingen van een deelnemer boven

Een paar jaar terug stond deze spreuk op de scheurkalender van Happinez. Ik vond ‘m indertijd cryptisch maar begin hem steeds meer te omarmen. Ik

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel