Beïnvloeding.nl

Ik geef geen grenzen aan

In de afgelopen weken ben ik er achter gekomen dat ik niet vaak m’n grenzen aangeef. Ik slik van alles en zorg dat het van binnen wordt gladgestreken. In dit artikel deel ik mijn zelfonderzoek met je.

Laat ik met een voorbeeld beginnen. Ik geef een training met een collega bij de Baak en we hebben een duidelijke taakverdeling afgesproken. Bij een onderwerp waarbij ik de lead zou hebben onderbreekt hij me al snel. Terwijl ik omwille van de voortgang (en de tijd) door wil naar de volgende stap, zegt hij dat het goed is om de deelnemers nog even te vragen wat ze tot dan toe hebben bedacht. Ik was al begonnen om de volgende  stap uit te leggen en ben dus even van m’n à propos. “Oké, denk ik, dat kan ook, misschien levert dat wel wat verduidelijking op.” Maar zelf had ik het anders gedaan. In de pauze vraagt m’n collega: “Ik onderbrak je net, was dat oké voor je?” Ik zeg dat ik wel even van slag was maar dat het wel goed was. Ik laat het lopen. Dit gebeurt me vaker. Omwille van de harmonie en om gedoe te voorkomen laat ik mijn eigen idee los en beweeg mee. Soms krijg ik dat ook onomwonden terug van deelnemers: “Ik zou jou wel wat meer willen horen. Je laat je nogal overschaduwen door je collega.”

In mijn onderzoek wil ik eerst maar eens bekijken welke overtuiging hier onder zit bij mij: “Omdat ik geen onenigheid wil voor de groep (oorzaak), laveer ik mee als de ander mij overruled (gevolg). Dit betekent dat ik niet de maximale kwaliteit lever (betekenis).”

Vervolgens ga ik de woorden opnieuw bekijken en kom uit op een andere definitie: “Omdat het me een ongemakkelijk gevoel geeft als ik in een welles-nietes terecht kom voor de groep (oorzaak), kies ik ervoor om de ander ruimte te geven om samen een hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.” Dat klinkt al veel prettiger. Maar ik blijf ermee zitten dat mijn harmonie-neiging me soms weerhoudt om in te grijpen als dat wel nodig is. Ik ga eens kijken waar dat vandaan komt. Ik ga op zoek naar een andere oorzaak:  “Als ik getriggerd wordt in een kind-stuk dat ik iets niet goed doe (oorzaak), klap ik dicht (gevolg) en ben ik even minder effectief (betekenis). Je merkt dat ik uitkom op een diepere oorzaak. Het gaat ineens niet meer over het voorkomen van onenigheid, maar het geraakt worden in een oude trigger. En bij triggers denk ik direct terug aan Alex, mijn therapeut. Hij zei altijd: “die triggers kun je bekijken en onderzoeken maar ze zullen altijd blijven. Je kunt hoogstens leren om op een volwassen manier te reageren als je erin aangeraakt wordt.” Dat betekent dat ik mild naar mezelf mag zijn. Dat ik in een situatie met een ander die mij overruled mag kijken of ik in contact kan blijven. Even overleggen waar de groep bij is. Vragen wat hij voorstelt en aangeven wat mijn overwegingen zijn. Er samen uitkomen zonder dat je in onenigheid terecht hoeft te komen. Ik geloof dat ik mezelf net een nieuwe uitdaging heb gegeven!

Meer artikelen

Desinformatie, fake news, deepfake: er is veel over te doen. Ursula von der Leyen noemde het begin dit jaar bij het World Economic Forum in

Links Nederland was een half jaar geleden hoopvol. Eindelijk zou er weer een links kabinet komen nu PvdA en GL samen de verkiezingen in gingen.

In het World Economic Forum vond de afgelopen weken een discussies plaats over ‘Defending the truth’. In deze video zie je de hoofdredacteur van de

Ik zit in de trein met een groep opgewonden mensen van middelbare leeftijd. Ze zijn op weg naar Amsterdam. Een kennis van mij blijkt er

Een vriendin van me heeft veel gedoe in haar relatie. Haar partner vindt dat er veel dingen moeten veranderen. Aan hoe ze het samen doen

Tijdens het werk proberen we alles met het hoofd te doen. Maar wat zou er gebeuren als we ons lichaam meer als informatiebron zouden gebruiken?

Sommige mensen fronsen als ik vertel over effectieve beïnvloedingstechnieken. Vooral als ik vertel over hypnose en zoiets als de extended quote. Dit is een manier

De situatie is als volgt ik zit in een training met een fijne groep bij de Baak. Een deelnemer geeft aan dat zij in het

Het valt me steeds meer op dat ik erg sturend ben in mijn vragen. Tijdens trainingen, als ik de onderliggende overtuigingen van een deelnemer boven

Een paar jaar terug stond deze spreuk op de scheurkalender van Happinez. Ik vond ‘m indertijd cryptisch maar begin hem steeds meer te omarmen. Ik

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel