Beïnvloeding.nl

In welke richting vraag je?

Het valt me steeds meer op dat ik erg sturend ben in mijn vragen. Tijdens trainingen, als ik de onderliggende overtuigingen van een deelnemer boven water wil krijgen, ben ik nogal dwingend. Dat krijg ik terug van mijn collega’s. De een vindt dat dat juist wel effectief is, de ander vindt dat je leeg moet luisteren en doorvragen. Ofwel, dat je zonder vooringenomenheid moet exploreren waar de ander mee zit. Je laat dan de ander volledig de richting bepalen.

Dit heeft me geïnspireerd om vanochtend een overzicht te maken van de mogelijke richtingen van een vraag. Ik leg je hier kort uit hoe het schema is opgebouwd:

Allereerst de verticale as: Je kunt in gesprekken altijd kiezen of je gaat onderzoeken wat iemand belemmert (naar beneden in het schema) of stimuleert (boven). Als je de stimulerende kant opgaat, onderzoek je wat er goed gaat om daar nog meer bewustzijn op te krijgen. Tijdens m’n trainingen, ga meestal naar beneden om helder te krijgen waar iemand precies op vastzit.

Dan kun je ook nog naar links en naar rechts. In het schema links betekent dat je je richt op het inhoudelijke probleem, de casus. Als je dat niet doet maar je richt op de persoon, dan beweeg je naar rechts. Dit is mijn favoriete richting omdat je hiermee niet een tijdelijk probleem oplost, maar inzoomt op knelpunten van de gedachtegang van een persoon. Je vraagt bijvoorbeeld: “Wat maakt dat dit probleem jou zo raakt?”

Het schema bevat een groene binnen cirkel. Als je hierin blijft dan zit je in een veilig gebied. Je vraagt naar dingen die de meeste mensen wel willen beantwoorden. Iets dat binnen je contractering ligt, zeggen we dan als trainers. Het lege luisteren van mijn collega ligt hier. Je vraagt bijvoorbeeld: “Wat bedoel je daar mee?” of “Hoe is dat voor jou?” Maar naarmate je verder naar buiten beweegt in het schema, kunnen de vragen erg doordringend worden. Zonder duidelijke context of afspraken, kom je in een gebied van impertinente vragen.

Ik moet bekennen dat ik het vaak aanlokkelijk vind om dit gebied te betreden. Vragen stellen die nèt niet meer kunnen (vooral in gezellige privé situaties) wakkert de kwajongen in mij aan. Ik kan het meestal erg leuk inkleden, maar ondertussen komen er stoute vragen naar boven. En in trainingen zijn dit ook de vragen die direct veel opleveren. Mensen komen in gebieden terecht waar veel nieuwe ruimte te vinden is.

Waar zit jij meestal in dit schema?

Meer artikelen

Desinformatie, fake news, deepfake: er is veel over te doen. Ursula von der Leyen noemde het begin dit jaar bij het World Economic Forum in

Links Nederland was een half jaar geleden hoopvol. Eindelijk zou er weer een links kabinet komen nu PvdA en GL samen de verkiezingen in gingen.

In het World Economic Forum vond de afgelopen weken een discussies plaats over ‘Defending the truth’. In deze video zie je de hoofdredacteur van de

Ik zit in de trein met een groep opgewonden mensen van middelbare leeftijd. Ze zijn op weg naar Amsterdam. Een kennis van mij blijkt er

Een vriendin van me heeft veel gedoe in haar relatie. Haar partner vindt dat er veel dingen moeten veranderen. Aan hoe ze het samen doen

Tijdens het werk proberen we alles met het hoofd te doen. Maar wat zou er gebeuren als we ons lichaam meer als informatiebron zouden gebruiken?

Sommige mensen fronsen als ik vertel over effectieve beïnvloedingstechnieken. Vooral als ik vertel over hypnose en zoiets als de extended quote. Dit is een manier

In de afgelopen weken ben ik er achter gekomen dat ik niet vaak m’n grenzen aangeef. Ik slik van alles en zorg dat het van

De situatie is als volgt ik zit in een training met een fijne groep bij de Baak. Een deelnemer geeft aan dat zij in het

Een paar jaar terug stond deze spreuk op de scheurkalender van Happinez. Ik vond ‘m indertijd cryptisch maar begin hem steeds meer te omarmen. Ik

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel