Beïnvloeding.nl

Gebruik de Sint vaker

Sommige mensen fronsen als ik vertel over effectieve beïnvloedingstechnieken. Vooral als ik vertel over hypnose en zoiets als de extended quote. Dit is een manier van praten waarbij je vertelt over iets dat je van een ander hebt gehoord. En daarbij zegt diegene ‘toevallig’ precies datgene wat in je straatje past. 

In deze dagen van het bezoek van de Sint bedenk ik me dat we Sint daar ook voor gebruiken! We vinden van alles – dingen die we elkaar niet (durven te) zeggen. Maar dan komt de Sint en die zegt ineens allerlei directe dingen. Weliswaar in een rijmend gedicht, maar toch!

De Sinterklaasgedichten zijn eigenlijk een soort extended quote. Je kunt de schijn ophouden (zeker naar kinderen) dat jij van niks weet en dat de Sint iets – helemaal autonoom – tegen de ander zegt. De ander kan daar nauwelijks gepikeerd op reageren want het is van de Sint.

Dat zouden we vaker moeten gebruiken, die manier van praten. Stel dat je op een kamer zit met iemand die erg luidruchtig telefoneert waardoor jij afgeleid wordt. Je hebt er al vaker wat van gezegd maar daar reageert je collega niet fijn op. Dan kun je bijvoorbeeld zeggen: “Ik hoorde laatst van een klant dat hij naar een congres voor arbeidspsychologen was geweest. Daar sprak een professor die uit wetenschappelijk onderzoek had vastgesteld dat…” Wat zou die professor zeggen? Wat wil je eigenlijk overbrengen? Wat kun je die professor laten zeggen? Net alsof het de Sint is?

“Die professor zei dat 79% van de professionals niet doorhebben dat ze significant luider praten tijdens het telefoneren. Dat uit metingen blijkt dat ze gemiddeld 60% harder praten dan nodig. En dat dit een groot probleem vormt in de moderne kantoortuinen. Dat het ziekteverzuim onder collega’s met procenten omlaag zou kunnen als mensen leren om op normale sterkte te praten.”

Je sluit af met: “Dat vond ik interessant om te horen. Wie weet, misschien is dat hier ook wel zo.” Gebruik de Sint wat vaker, is mijn pleidooi. Je brengt de boodschap toch over en omzeilt de weerstand. 

Meer artikelen

Desinformatie, fake news, deepfake: er is veel over te doen. Ursula von der Leyen noemde het begin dit jaar bij het World Economic Forum in

Links Nederland was een half jaar geleden hoopvol. Eindelijk zou er weer een links kabinet komen nu PvdA en GL samen de verkiezingen in gingen.

In het World Economic Forum vond de afgelopen weken een discussies plaats over ‘Defending the truth’. In deze video zie je de hoofdredacteur van de

Ik zit in de trein met een groep opgewonden mensen van middelbare leeftijd. Ze zijn op weg naar Amsterdam. Een kennis van mij blijkt er

Een vriendin van me heeft veel gedoe in haar relatie. Haar partner vindt dat er veel dingen moeten veranderen. Aan hoe ze het samen doen

Tijdens het werk proberen we alles met het hoofd te doen. Maar wat zou er gebeuren als we ons lichaam meer als informatiebron zouden gebruiken?

In de afgelopen weken ben ik er achter gekomen dat ik niet vaak m’n grenzen aangeef. Ik slik van alles en zorg dat het van

De situatie is als volgt ik zit in een training met een fijne groep bij de Baak. Een deelnemer geeft aan dat zij in het

Het valt me steeds meer op dat ik erg sturend ben in mijn vragen. Tijdens trainingen, als ik de onderliggende overtuigingen van een deelnemer boven

Een paar jaar terug stond deze spreuk op de scheurkalender van Happinez. Ik vond ‘m indertijd cryptisch maar begin hem steeds meer te omarmen. Ik

NL

Inloggen

Log in voor toegang tot je eerdere bestellingen en exclusieve hulpbronnen, oefeningen en de uitgebreide beïnvloedingsprolfiel-scan. Nog geen account? Log dan hier in na je eerste bestelling.

Heb je een exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’? Maak dan hier een account aan met de code uit je boek.

Programma werkconferentie 17 april 2024

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee in het Zendstation te Lopikerkapel

09.30 uur
Interactieve workshop met Bart Verhaagen over de wereld van onze overtuigingen. Waar komt ons gedrag vandaan en hoe kun je dit beïnvloeden? Via het Perspectief Principe bespreken we de 12 vormen van beïnvloeden en de methode van het Beïnvloedingskompas.

11.00 uur
Tijdens de koffiepauze ga je zelf aan de slag om belemmerende overtuigingen naar boven te halen in een gesprek met een collega deelnemer.

11.30 uur
Demonstratie van de toepassing van alle vormen van beïnvloeden met een casus van iemand uit de zaal. Je ervaart direct op welke manier je ruimte kunt scheppen in knellende patronen.

12.30 uur
Tijdens de middagpauze ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Laat die overtuiging los’ en ontmoet je andere professionals bij een heerlijke lunch.

13.30 uur
Kies uit twee parallelle workshops:

Wat kunnen we leren van alle breinwetten uit de neuromarketing die ons overhalen om van alles in supermarkten en online te kopen? In de workshop onderzoek je op welke manier je deze kennis kunt inzetten in de dagelijkse praktijk

Hoe kun je zorgen dat vergaderingen niet eindeloos duren en vol zitten met herhalingen en stokpaardjes? Je gaat zelf oefenen met het zetten van een kader en leert de taal die mensen hierin meeneemt.

14.45 uur
Pauze

15.15 uur
Kies nogmaals uit twee parallelle workshops:

Hoe kun je hypnose en conversational trance inzetten in jouw werkpraktijk? Je gaat in deze workshop zelf oefenen met trance taal voor alledaagse toepassingen. Zodat je weerstand ombuigt naar samenwerking.

Hoe pas je de Krijgskunst Aikido toe zodat je goed gecentreerd en volledig in je kracht staat? Hoe kun je mensen in beweging brengen vanuit de overtuiging dat ze graag willen bewegen?

16.30 uur
Plenaire afronding

17.00 uur
Feestelijke borrel